15.10.2024. 12:30
0
Zahiragić o Schmidtovom skandaloznom istupu: "Posebno je opasno što takva izjava dolazi od čovjeka koji je Bošnjacima oduzeo ustavni položaj"
Brojne su reakcije javnosti na izjavu visokog predstavnika Christiana Schmidta koji je uporedio prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića i ratnog zločinca Ratka Mladića.

Između ostalih, na društvenim mrežama oglasio se i Haris Zahiragić, potpredsjednik SDA.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

- Alija Izetbegović je kriv, jer je pomrsio mračne planove skovane za naš narod u nekim globalnim centrima zla.

Alija Izetbegović je kriv, jer nas je politički i vojno organizovao, te poveo nas putem borbe, a onda i pobjede, iako nam niko nije davao apsolutno nikakve šanse za opstanak.

Alija Izetbegović je kriv, jer je kao islamski mislilac održao moralnu lekciju "civiliziranoj" Europi, a koja je nijemo posmatrala i čekala da Ratko Mladić "završi posao" sa nama koji nosimo neprihvatljivi "turski greh" u "kršćanskoj Europi".

Alija Izetbegović je kriv, jer je uspio pomiriti islamska načela i demokratske standarde, te kao takav postati uzor mnogim političkim liderima širom svijeta.

Alija Izetbegović je kriv jer je bio prvi Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine i jer je izborio njenu nezavisnost.

Alija Izetbegović je kriv, jer je bio vrhovni komandant časne i slavene Armije Republike Bosne i Hercegovine, koja je obranila tu nezavisnost i omogućila naš opstanak na našoj višemilenijskoj zemlji.

Alija Izetbegović je kriv, jer je osnivač i prvi Predsjednik SDA, do danas najuspješnije političke stranke u demokratskoj historiji BiH.

Dovoditi Aliju Izetbegovića u bilo kakav kontekst sa ratnim zločincem Ratkom Mladićem, pa čak ga i samo stavljati u istu rečenicu, potpuno je neprihvatljivo, uvredljivo i potpuno netačno!

Posebno je opasno što takva izjava dolazi od čovjeka koji je Bošnjacima oduzeo ustavni položaj.

Nakon što su od političkog naroda, napravili običnu skupinu, sada dolaze i po naš ponos i po naše dostojanstvo, a upravo je Predsjednik Alija Izetbegović simbol toga.

Na Aliji Izetbegoviću je zube slomio komunistički režim.

Slomili su zube na njemu i velikosrpski i velikohrvatski nacionalizam.

Na njemu su zube slomili i licemjerni europski lideri tog vremena.

Zašto Christian Schmidt misli da on neće?

Christian Schmidt se mora izviniti za ovo ili neka ide - jer lakše se boriti protiv iskrenih neprijatelja, nego protiv lažnih prijatelja. - poručuje Zahiragić.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.