26.12.2015. 17:29
0
Nekadašnji Schumacherov menadžer: Da je Michael dobro to bi već znali, Corina mi ne dozvoljava da ga vidim
Willi Weber, nekadašnji menadžer Michaela Schumachera, tvrdi da mu Michaelova porodica ne dozvoljava da posjeti sedmerostrukog prvaka u Formuli 1.

Piše: Haris Ahbabović

Schumacher se oporavlja od teške povrede glave, koju je zaradio na skijanju u Francuskoj 29. decembra 2013. godine. On je bio jedno vrijeme u indukovanoj komi u bolnici u Grenobleu, a sada je na rehabilitaciji u svom domu u Švicarskoj.

Prethodnih dana magazin Bunte je objavio da Schumacher ponovo može da hoda i da može da podiže ruku, ali je to porodica slavnog vozača demantovala preko njegovog portparola Sabine Kehm.

Bild je potom prenio da Michael samostalno diše, otvara oči i da povremeno odaje utisak kao da sve razumije.

U međuvremenu se oglasio i Willi Weber, koji je sarađivao sa Schumijem od 1998. do 2010. godine. On je dugo godina bio jedan od najboljih prijatelja porodice Schumacher.

"I dalje ne mogu da posjetim svog prijatelja poslije nesreće. Nažalost, bez mogućnosti izbora, sada jedino mogu da ga čuvam u dobrom sjećanju. Pokušao sam sve kako bih došao do njega i da ga vidim. Uvijek sam bio uz njega, a i sada bih učinio sve da da mu pomognem u ovoj teškoj situaciji", rekao je Weber.

On je izjavio je da je zabrinut zdravstvenim stanjem njemačkog vozača.

"Smatram da je alarmantno da dugo ništa nismo čuli od njegove porodice. Da je bilo napretka sigurno bi podijelili s nama. Michael je čovjek koji nikada nije bježao od javnosti. Znamo da je on poslije tragične nesreće za dvije godine napravio male korake ka ozdravljenju. Međutim, pitanje je na kojem nivou. Michael je loše prošao. Povrede mozga su prema izjavama ljekara bile ozbiljne. Puno je do sada patio i još će da pati. Boli to ga više ne viđamo na trkama. To će još da traje. Možda sada jedino molitve mogu da pomognu. Toliko toga smo zajedno proživjeli i u glavi imam sjećanja na njega punog života", dodao je njegov nekadašnji menadžer.

"Corina mi spriječava bilo kakav kontakt sa Michaelom. Pokušao sam na desetine puta da od Corine dobijem dozvolu da posjetim Michaela, ali svaki put sam dobio negativan odgovor. Prije nesreće, Michael i ja smo imali senzacionalan odnos. Dvije sedmice prije nesreće sjedili smo u Stuttgartu i pravili planove za budućnost", rekao je Weber.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.