30.12.2015. 16:11
0
Petr Cech govori pet jezika
Petr Cech, sjajni golman Arsenala, nekada Chelsea, otkrio je jednu od svojih tajni uspjeha. Naime, odlični čuvar mreže ima sposobnost da sa svojim saigračima razgovara na čak pet različitih jezika.
I ranije u Chelseaju i sada u Arsenalu ekipa je sastavljena od igrača različitih nacija i ne razumiju svi idealno engleski jezik. Zbog činjenice da je poliglota Cech lakše komunicira sa svojom odbranom. Iskusni golman odlično govori maternji češki jezik, te engleski, francuski, španski i njemački.

„Sa bekovima Nachom Monrealom i Hecvtorom Bellerinom govorim na španskom, sa Laurentom Koscelnym na francuskom, a sa Perom Mertesackerom na engleskom, jer je njemu svejedno kao i meni. On, naprimjer, organizuje odbranu na engleskom iako je Nijemac“, kazao je Cech za britanske medije i dodao:

„Ponekad strani igrači ne razumiju šta im kažete. Tada shvatite da je boljem da im to kažete na njihovom maternjem jeziku, nadajući se da će razumjeti.“

Cech je u ponedjeljak u utakmici koju je Arsenal protiv Bournemoutha dobio sa 2:0 oborio rekord Davida Jamesa po broju susreta u kojima nije primio gol. Jamesov rekord je bio 169. premijerligaških utakmica bez gola, a Cech je stigao do broja 170.

(Anadolu Agency)
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.