2.2.2016. 16:41
0
Mihajlović se žestoko obrukao: Shangai je glavni grad Kine, barem je tako kod nas u Srbiji
Siniša Mihajlović i Roberto Mancini su se obrukali odgovarajući na neka osnovna pitanja koja se tiču osnova znanja, geografije i sl.

Piše: Haris Ahbabović

Novinari jedne italijanske televizije, podstaknuti izjavom igrača Juventusa, Giorgija Chielinija, da je priča o fudbalerima i njihovom obrazovanju „kliše“, sproveli su test opšteg znanja među trenerima i igračima iz Serije A. Rezultati testa su poražavajući.

Samo dan nakon što je slavio u duelu sa Interom, Siniša Mihajlović se propisno obrukao, a otkrio je da je sa geografijom na "vi" i da mu neke stvari koje znaju i mališani u osnovnoj školi nisu nimalo poznate. Glavni gradovi su mu „španska sela“, umjetnost također, a uspio je da tačno odgovori na pitanje kada počinje ljeto. Na pitanje koji je glavni grad Kine, samouvjereno je rekao da se radi o Shangaiju, a kada je ispravljen, brzo je izjavio da je u Srbiji Shangai glavni grad Kine.

Ništa bolji nije bio ni Roberto Mancini, njegov kolega s klupe Intera, koji je, pored ostalog, pao na osnovama matematike, pa je na pitanje koliko je sto puta sto, kao iz topa odgovorio: „Milion“. Novinar mu je dao novu šansu, pa je rezultat bio hiljadu, da bi na još jednom popravnom stigao do brojke od deset hiljada.

Ipak, jedan fudbaler je uspio da zadivi svojim znanjem. Daniele de Rossi znao je glavne gradove Finske i Rumunije, riješio jednačinu s množenjem i sabiranjem i jasno pokazao poznavanje Mezopotamije. Za razliku od njega, Mario Balotelli (koji je pokušao da izbjegne test) i Bonaventura stali su rame uz rame s Mihajlovićem i Mancinijem.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.