26.3.2016. 16:06
1
Spremačica Tariku i Lejli Filipović ukrala nakit u vrijednosti od 40.000 KM
Kad su supružnici Tarik i Lejla Filipović krajem 2010. godine angažirali Anicu J. (50) da im za 40 kuna po satu čisti kuću, nisu ni slutili da će nakon tri godine, i to na Tarikov rođendan, otkriti da ih je spremačica pokrala.
Tužitelji su protiv Anice J., inače tekstilne tehničarke po struci, podignuli optužnicu jer je iz doma supružnika Filipović u zagrebačkoj Kustošiji ukrala zlatni nakit i novac ukupne vrijednosti 150.000 kuna, piše Jutarnji hr. 

O priznanju krađe potpisala je i potvrdu kod javnog bilježnika uz obećanje da će u roku od godine dana glumcu i njegovoj supruzi vratiti novac, prenosi Jutarnji hr.

No, umjesto održanog obećanja, Anici J. će uskoro početi suđenje na Općinskom sudu u Zagrebu. Državno odvjetništvo za nju traži godinu dana zatvora.

-Pravdala se da joj je muž zapao u probleme, da mu kamatari prijete i da je nakit prodala. Kod javnog bilježnika potpisala je potvrdu i obvezala se nadoknaditi štetu. Htjeli smo to riješiti mirnim putem, no do danas ništa nije vratila niti je pokazala namjeru da vrati makar dio - pojadao se istražiteljima pokradeni glumac.

Anica J. je Filipovićima, prema optužnici, ukrala pet zlatnih dukata, tri burme, tri zlatne ogrlice te jednu s biserima, osam dječjih zlatnih narukvica i šest naušnica, prsten s briljantom od 5000 eura, 100 dolara i druge predmete.

(Jutarnji/Alen Avdić)
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.