31.3.2016. 20:45
2
Calvin Harris - Kako je dečko Taylor Swift, od stidljive zvijezde do studijskog megaproducenta?
Mnogo prije nego ih je Forbes proglasio najplaćenijim parom, Calvin je bio samo stidljivi momak koji je svirao na klavijaturi svog starijeg brata.

Rođen je pod imenom Adam Richard Wiles, Harris - najmlađi od troje djece biohemičara Davida i domaćice Pamele, odrastao je u Škotskoj prije nego su se preselili u London gdje je počeo slijediti svoje muzičke snove. Kada stvari nisu krenule kako je htio u početku, tužan se vratio kući. Nekoliko godina kasnije, otkriven je na MySpace-u i potpisao je ugovor s velikom izdavačkom kućom u 2006-oj. 

DJ Calvin je počeo raditi s mnogim slavnima kao što je Kylie Minogue.  Njegov prvi albumi, 2007. i 2009. su ga učinile popularnim na EDM krugu i širom Evrope. 

Ipak, Harris nije želio biti zvijezda.  Britanski magazin Independent ga je 2009. proglasio stidljivim, mršavim i čudnim. On je producirao pjesmu „Holiday“ za Dizzee Rascal-a, gdje se pojavio u prvom video spotu, gdje ga je magazin primjetio. 
Na kraju, Harris nije ni završio u zvaničnoj verziji spota. „Ne plešem dobro. Tako da, ako imam izbor između pojavljivanja u spotu i plesanja i nepojavljivanja, onda se neću pojaviti“, „Bilo mi je mrsko, da budem iskren. To nije moj video“, prenose strani mediji.

Tada je i dodao: „Nisam dobar s intervjuima. Nisam dobar u plesu. Ne mogu se pretvarati da se zabavljam, nikad neću moći, barem ne vjerujem da hoću... osim ako ne postanem životni trener. 
Onda, nešto se promijenilo. Harris se probio na SAD tržište sa pjesmom „Feel So Close“, a 2011. godine je s Rihannom snimio „We Found Love“, koji je bio ogroman hit. 

Haris je jedan od najuspješnijih EDM umjetnika, sex simbol i imao je dva masovno uspješna albuma 2012. i 2014. godine.  

Producirao je s prijateljicama od djevojke, „Pray to God“ s HAIM, ali i s Ellie Goulding na „Outside“ hitovima. Radio je i s Gii Hadid-om na hitu „How deep is your love“.

U 2014. je potpisao kao model za Emporio Armani, slikajući se za oglase i reklame, pokazujući svoju odličnu građu i mišiće. Pojavio se u jednoj sexy kampanji prošlo ljeto. 

U 2015. godini je na Instagramu otkrio tajnu svog izgleda, uslikajući selfie bez majice sa opisom „Na turneji, ali i treniram za slijedeće snimanje za Armani.  Teško je ići u teretanu na putu, ali ako se ne pije i jede dobro, spava dovoljno i nose bučice, bit ćete dobro. „ Potpisao je ugovor s Hakkasan noćnim klubom, Wet Republic-om u MGM Grand Hotelu i Kasinu, ali i Omnia klubu u Caesars Palace, ali također radi i kao konzultant za brand iz Las Vegasa. 

(Anesa Agović)
2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.