8.4.2016. 9:46
0
Policija traga za Nebojšom Rojkom: Ako je moj sin ubio Jelenu Marjanović zadavit ću ga!
Srbijanska policija je jučer pretresla kuću porodice Rojko u naselju Crvenka i privela starijeg brata Igora, a tragaju za mlađim Nebojšom, zvanim Vihor.

"Oko podneva je u dvorište upalo mnogo policajaca. Odmah su pitali za Igora i rekli da mora da pođe sa njima. Nisu nikom ništa objašnjavali. Prevrnuli su sve što su mogli, kuću, tavan, šupu... Tražili su ne znam ni sam šta, a onda, zajedno sa još usnulim Igorom, otišli. Mlađi, Vihor, nestao je i ne znamo gdje je, izjavio je za Večernje novosti Franc Rojko iz Crvenke.

Igro Rojko priveden je u svojstvu građanina. Kurir piše da su braća Rojko od ranije poznati policiji po krađama i razbojništvima, zbog čega su bili i u zatvoru. 

"Oba moja sina imali su probleme sa zakonom i policija je zato i ranije dolazila u našu kuću. Mi slabo i komuniciramo. Njih dvojica su umjeli sve da nas maltretiraju. Sada pričaju samo sa majkom, a od mene traže pare. Cijelog života sam pošteno radio, i dan i noć. Bio sam vozač u GSP i sad sam u penziji, koja nije mala. Supruga još radi. Dakle, nas dvoje imamo više nego solidne prihode da možemo lijepo da živimo. Ali, imamo dvojicu sinova, koji nigdje ne rade. Zato su i otišli u kriminal, pa i u probleme sa drogom", kazao je otac. 

Franc Rojko vjeruje da njegovi sinovi nisu povezani s ubistvom pjevačice Jelene Krsmanović Marjanović.

"Oni su moji sinovi i tačno je da su problematični. To zna i cijeli komšiluk. Ipak, ne vjerujem da je ijedan od mojih sinova nekog mogao da ubije. Pa, kad bih znao da je tako, svojim rukama bih ga zadavio", kaže Rojko. 

Jelena Krsmanović Marjanović sahranjena je jučer na groblju Zbeg u Borči. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.