21.4.2016. 10:07
1
Britanska kraljica Elizabeta II slavi 90. rođendan: Fotografijom s unučićima raznježila svijet
Britanska kraljica Elizabeta II, najdugovječnija vladarica te zemlje i po dobi i po godinama provedenim na tronu, danas slavi 90. rođendan.

Iako je ranije preferirala rođendanske proslave bez previše pompe, ove godine je napravila malo rođendansko porodično slavlje u sklopu kojeg je poznati fotograf Annie Liebovitz napravila i nekoliko kraljičinih fotografija koje su raznježile čitav svijet.

Jučer je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj pozira sa sinom Charlesom, unukom Williamom i praunukom Georgeom, a danas je na jednoj fotografiji "super baka", kako joj tepaju u Velikoj Britaniji, uspjela okupiti najmlađe članove svoje kraljevske porodice.

Kraljica će danas u dvorcu Windsoru primiti rođendansku tortu od naranče koju je pripremila pobjednica popularne britanske kulinarske emisije Nadiya Jamir Hussain.

Tokom dana premijer David Cameron će joj odati počast u parlamentu, a i topovi će ispaliti počasni plotun u Londonu u njenu čast. Navečer će joj na privatnoj svečanoj večeri rođendan čestitati članovi porodice.

Premijer Velike Britanije Cameron jutros je uputio rođendansku čestistku britanskoj kraljici, nazvavši je "kamenom snage" britanskog naroda.

"Njeno visočanstvo je nepokolebljivo. Ona je kamen snage našeg naroda, našeg Commonwealtha i u mnogim prilikama cijelog svijeta", poručio je Cameron.

Britansku kraljicu će u petak će posjetiti i američki predsjednik Barack Obama sa suprugom Michelle.

Kraljica Elizabetha II rođendan slavi dvaput godišnje. Prvi, na sam dan rođenja, 21. aprila i drugi, zvanično, u junu, kad su veće šanse da vrijeme bude sunčano i suvo za paradu u Londonu.

(Anadolu Agency)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.