27.4.2016. 9:15
3
Cro Cop ljut zbog blokade Zagreba: Kad Kolinda slično doživi ruku u vatru dam
Zbog dolaska turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Zagreb je blokiran, a među brojnim građanima koje je takva situacija izbezumila je i Mirko Filipović.

Svoj bijes izrazio je na podugačim postom na Facebooku, koji prenosimo u cjelosti.

"Volio bi znati šta je Erdogan mislio dok se vozio od aerodroma prema centru Zagreba dok je gledao potpuno praznu cestu po kojoj ga voze i policajce koji od sinoć stoje na trasi kojom prolazi a sve njemu u čast, i volio bi znati kome je uopće palo na pamet blokirati cijeli grad, napraviti kaos u gradu i potpuno nepotrebno maltretirati stanovnike Zagreba i to samo radi dolaska jednog stranog državnika. Potpuno nepotrebno i potpuno zastario način osiguranja i preskup uz sve to. Al nek vidi raja demonstraciju sile a i nek se malo Erdoganu digne perje.

Blokirati potpuno trasu prolaska, toliku policiju izvući nepotrebno na cestu i maltretirati svoje sugrađane dragi 'experti' iz MUP-a se jednostavno ne radi. To kako bi pojedinci opravdali svoje nepotrebno postojanje i svoje plaće pa onda izmišljaju ovakve stvari da se vidi da nešto rade druga je stvar. Po toj logici Berlin, Paris, London ili Brisel bi non stop bili pod blokadama.

I pitajte nekog našeg premijera ili predsjednika kada su tako nešto doživjeli? Možda i jesu u nekoj pripizdini ali u nekoj normalnoj zapadnoj zemlji sigurno ne... Praksa je da kad naš predsjednik ili premijer dođu u stranu zemlju, na aerodromu ih dočeka vozilo našeg veleposlanstva, i nekoliko motorista koji voze ispred njih i blokiraju promet po dolasku u raskršće dok se ne prođe i sve dalje teče normalno. A u boljoj varijanti ih uz motoriste prati i jedno ili dva vozila policije. A mi?

Blokiramo cijeli grad, na trasi prolaska postrojeni policajci, deseci vozila i motorista u pratnji, parkirane automobile na trasi pauci premještaju!? U centar grada se ne može! Ne moš vjerovat. U goroj varijanti kad dolazi američki predsjednik još su snajperisti po cijeloj trasi, vare se šahtovi a ljudi ne smiju na vlastite balkone izaći ukoliko gledaju na cestu kojom oni prolaze. To što se ovaj vozi u limuzini kojoj ni protuoklopno oružje ne može ništa i to što uvijek idu 2 identične limuzine u koloni 30-ak auta i ne zna se u kojoj je predsjednik nema veze.

Al ajd još za Amere kužim, dolazi gazda svjetski i rajo kuš. Njihovo osiguranje određuje takav protokol. Nepotrebno naravno i oni to znaju al nek se zna ko dolazi. Ali Turski predsjednik? Nemam rijeci. I kad Kolinda nešto slično dozivi u Istanbulu ruku u vatru dam. I sve ovo da bi se zaštitio strani državnik? Koje filmove gledaju likovi iz osiguranja? Postoje dronovi koji mogu eksploziv nositi, dalekometni snajperi i x čuda, i ne treba ljudima zagorčavati život i maltretirati ih nepotrebnim demonstracijama sile. I podrška nesretnim policajcima a posebno mom frendu Sreletu koji sinoć od ponoći nepotrebno dežuraju i cijelu noć stoje na trasi ceste!", napisao je Mirko.
3
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.