28.7.2016. 17:39
0
Gdje će bh. političari provesti godišnje odmore
Bosanskohercegovački političari proteklih godina često su privlačili pažnju ovdašnje javnosti zbog zanimljivog izbora destinacija za godišnje odmore - ''običnim'' građanima ove zemlje teško razumljivim i uočljivim na mapama.

Zbog toga su stizali i komentari, teško je ostati ravnodušan na odabir egzotičnih destinacija iz planova za odmor delegata, članova, ministara, savjetnika... Posebno teško je onima koji žive ispod granice siromaštva, a njih je ovdje, statistika kaže, više nego u bilo kojoj zemlji regije.

Premda ih većina krije gdje će provesti svoje dane odmora, istražili smo i došli do nekoliko zanimljivih informacija o destinacijama za odmor nekih od najpoznatijih domaćih političara. Kako je jučer potvrđeno, lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, pred kojim je pred Sudom BiH u toku proces, godišnji odmor planira provesti najvjerovatnije u svom apartmanu u Crnoj Gori, piše N1.

Ranije je potvrđeno da je putovanje radi godišnjeg odmora u Hrvatsku - Baška Voda odobreno i u istom procesu optuženima Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman.

Ognjen Tadić, delegat u Domu naroda, svoj odmor će provesti - kući.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović svoje dane godišnjeg odmora iskoristit će tek u jesenskom periodu. Kako je iz njegovog kabineta, on će odmarati na planinama, navjerovatnije Bjelašnici i Igmanu.

Njegov kolega iz Stranke demokratske akcije i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, svoj godišnji odmor već je iskoristio.

''Ove godine smo uvezali neradne bajramske dane i jednu sedmicu odmora. Nakon 16 mjeseci rada, imao sam baš dobar odmor. Bili smo u Grčkoj, na Krfu u posjeti supruzinoj sestri i njenom mužu koji tamo žive. Porodični odmor, spavanje, sunčanje i kupanje'', ispričao je premijer Konaković.

''Supruga mi je iz Dalmacije pa tamo provodim svoje odmore. Tako će biti i ove godine'', izjavio je Amir Zukić, generalni sekretar Stranke demokratske akcije.

Naime, da bi se što prije uhvatili u koštac sa problemima i počeli ih rješavati, predstavnici nove Vlade Unsko-sanskog kantona ove godine neće na godišnji odmor.

''Svi su to prihvatili sa jednim razlogom cijeneći kompletno stanje na kantonu i cijeneći naše ciljeve da zaustavimo negativne trendove koji su nažalost postali obilježje ovog kantona'', rekao je premijer Husein Rošić.

Damir Mašić, politički direktor Socijaldemokratske partije, odmarat će s porodicom na Jadranu dok će poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović, dane odmora provesti također na Jadranu.

Da li zbog velikog broja obaveza ili zbog bogatih iskustava s prethodnim reakcijama javnosti na slične informacije, najveći broj bh. političara svoje destinacije za odmor još uvijek ne želi otkriti.

Željka Cvijanović, premijerka entiteta Republika Srpska, dosadašnje godišnje odmore nije koristila, a prema najavama, tako će biti i ove godine. Informaciju o odmoru predsjednika istog entiteta Milorada Dodika nismo uspjeli saznati, dok će, prema najavama, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, odmor provesti u Crnoj Gori.

Njegov kolega iz Predsjedništva BiH Dragan Čović godišnji odmor neće koristiti ili, bolje reći, provest će ga radno.

(Anesa Agović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.