31.7.2016. 21:29
1
Tamna strana vojvotkinje Kate Middleton: Od rasipništva do vojvotkinje koja ne voli da radi
Britanska kraljica Elizabeta se trudi da vojvotkinja Kate Middleton ostane prizemna i da uprkos slavi ispoštuje obaveze jedne vojvotkinje.

Ipak, pojedini strani mediji su pisali o "tamnoj" strani Kate Middleton.

Kate i toples

Princ William i Kate su 2012. godine bili na ljetovanju. Tom prilikom je vojvotkinja fotografisana kako se ponosno šeta u toplesu. Za manje od sat vremena fotografije golišave Kate preplavile su svijet. Kraljica Elizabeta je navodno bila "zgrožena" nametljivim fotografima i njihovom nepoštivanju privatnosti. 

Rasipna Kate

Buckinghamska palata i cijela Britanija bili su u šoku kada je otkriveno da Kate voli da troši državni novac. Vojvotkinja je za uređenje svog doma potrošila 5,9 miliona dolara.

Nezadovoljna poklonom

Kraljica je poklonila mladom paru seosko imanje Anmer Hall, ali su oni potrošili 2 miliona dolara na krečenje, plus 79.000 dolara na pomjeranje teniskog terena za cijelih 500 metara.

Nije zvučala kraljevski

Prije udaje za budućeg kralja Engleske, Kate Middleton je platila časove privatnom profesoru kako bi je naučio da se izražava kao plemkinja, i da svoj akcenat prilagodi društvu u koje će doći.

Neplanirani troškovi

Kraljica često zamjera Williamu i Kate što su za vožnju od 45 minuta unajmili helikopter koji košta 6,5 hiljada dolara, kako bi se prebacili na svoje seosko imanje. Tih neplaniranih troškova ima sve više, a dvor to ne želi da toleriše.

Vojvotkinja koja ne radi mnogo

Javnost često zamjera Kate što zanemaruje svoje dužnosti i što se veoma rijetko pojavljuje na društvenim okupljanjima. Nazivaju je i "vojvotkinja koja ne radi mnogo". Poslije porodiljskog bolovanja Kate je imala ukupno 62 službena pojavljivanja, dok je kraljica imala oko 340.

Kraljica se trudi da vojvotkinja "ne poleti"

Elizabeta je ustanovila nova pravila za Kate. Vojvotkinja mora svaki put, i privatno i službeno, da se pokloni "princezama po krvi", a to pravilo ne važi samo u prilikama kada je prisutan William.

(Stil Kurir / Haris Ahbabović)


1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.