7.9.2016. 11:35
0
Coldplay i princ Harry pomažu siromašnu brazilsku djecu
Britanski princ Harry i poznata britanska rock grupa Coldplay uključili su se u 'crowdfunding' kampanju pokrenutu kako bi se siromašnoj brazilskoj djeci omogućio besplatan dolazak na sportske događaje za vrijeme Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru.

 Nije poznato koliko su novaca princ Harry i dečki iz Coldplaya donirali, međutim u svega deset dana prikupljeno je više od 60,000 dolara.

Prvotni cilj je bio prikupiti 15,000 dolara kako bi se 500 klinaca poslalo na POI. Međutim, sada će ih moći doći oko 2,000. Za svako dijete je potrebno 30 dolara kako bi im se osigurala ulaznica, transport i hrana.

"Princ Harry je donirao određeni iznos kako bi brazilska djeca mogla pratiti Paraolimpijske igre," potvrdili su iz palače Kensington.

Iz Coldplaya su poručili kako je ova kampanja sjajna ideja i putokaz kako se i u budućnosti može pomoći djeci da se približe svojim sportskim junacima te upoznaju s drugim sportovima i igrama.

Među donatorima bili su i brojni paraolimpijci, a cijelu kampanju je pokrenuo direktor marketinga OI u Londonu 2012. Greg Nugent.

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.