9.9.2016. 17:59
0
Razvela se od vlasnika Formule 1 pa postala bogatašica!
Životna priča Slavice Ecclestone, rođene Radić, oduvijek privlači pažnju svjetskih tabloida.

Rođena u Rijeci 1958. godine, uspjela je da od manekenke postane jedna od najbogatijih žena na svijetu, jer je nakon razvoda od mogula Bernija Ecclestonea, vlasnika Formule 1, 2009. godine postala bogatija za čak 1,2 milijarde dolara.

Za gotovo 30 godina starijeg Bernija udala se 1985. godine, a čak ni jezična barijera nije uspjela da se ispriječi njihovom braku. Slavica, naime, u to vrijeme nije znala ni riječi engleskog jezika. Kao što se može vidjeti i na fotografijama, ni visina im nije mnogo smetala. 

Tako su u braku bili 23 godine iz kog imaju dvije kćerke, Petru i Tamaru.

Njihov razvod ostaće zabilježen kao jedan od najskupljih, a posljedice se osjećaju čak i danas.

Naime, američka kompanija Liberty Media preuzeće vlasništvo nad Formulom 1, a to zadovoljstvo koštaće ih oko osam milijardi dolara. Eklston ostaće još tri godine na čelu Formule 1, a svojih 5,3 odsto deonica prodao je za nešto više od 350 miliona eura.

Sa druge strane, Slavica, kao vlasnica čak 8,5 posto deonica zaradila je oko 630 miliona eura!


(Anesa Agović / CDM)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.