20.9.2016. 21:38
1
Coelho: Laž je da pišem knjigu o Radovanu Karadžiću
FOTO: Paolo Coelho (Facebook)
Nekoliko regionalnih medija je objavilo informaciju da popularni autor Paulo Coelho piše knjigu o Radovanu Karadžiću.

Vijest se brzo proširila internetom, te su počele mnoge špekulacije o tome šta je jednog od najpopularnijih autora današnjice natjeralo da piše knjigu o haškom optuženiku, Radovanu Karadžiću.

"Novosti" pišu da je brazilski književnik spreman doći u Holandiju i da s Karadžićem provede dva tjedna kako bi čuo priču o višegodišnjem skrivanju haškog optuženika pod lažnim imenom doktora Dragana Davida Dabića. Karadžić, navodno, još nije prihvatio prijedlog da piscu ispriča o tom periodu svog života.

Radovan Karadžić je tijekom svog bijega slobodno živio u Beogradu kao Dragan Dabić i pojavljivao se na javnim skupovima, iako je bio na potjernici. Živio je u neboderu u Bloku 45 na Novom Beogradu i bavio se psihijatrijom, što mu je bila osnovna profesija i po Srbiji držao predavanja.

Ipak, na Twitter profilu se oglasio i sam autor napisavši:

"Mediji kažu da pišem knjigu o ratnom zločincu. To je LAŽ, molim vas da poštujete svoje čitatelje", prenosi N1.


(Anesa Agović)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.