4.10.2016. 14:49
0
Legendarni kamerunski fudbaler, Rigobert Song, izašao iz kome nakon što je pretrpio moždani udar
Bivši fudbalski reprezentativac Kameruna Rigobert Song izašao je iz kome u kojoj je proveo dva dana nakon moždanog udara i prebačen je na liječenje u Francusku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Britanski mediji javljaju da se proslavljeni fudbalski as Song dobro oporavlja nakon što je u nedjelju pretrpio težak moždani udar i hospitaliziran u bolnici u glavnom kamerunskom gradu Yoaoundeu.

Četrdesetogodišnji Song danas je izašao iz kome i samostalno diše bez pomoći medicinskih aparata, a normaliziran mu je i krvni pritisak.

Radi nastavka liječenja Song je danas avionom prebačen iz Kameruna u Francusku.

Song je tokom karijere nastupao za brojne klubove, a ponajviše uspjeha ostvario je u dresovima Liverpoola, West Hama i Galatasarayja.

Dres nacionalnog tima Kameruna Song je nosio na ukupno 137 utakmica, a sa tim timom je 2000. godine osvojio i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju.

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.