30.10.2016. 21:33
0
Vanja Bulić: Na isti dan sam izgubio dijete i dobio blizance
Novinar i književnik, žali što nema žensko dijete, uvijek voli da sluša i priča s Tozovcem, a zahvalan je supruzi što ga ni u najtežim danima nije pitala ‘zašto to radiš?’
Najtačnija definicija Vanje Bulića?

– Najbolji odgovor dao je jedan od mojih blizanaca: “Novinar, voditelj, roditelj”. Roditelj mi je najdraže.

Vjerujete li u frazu da je novinarstvo najbolji posao ako se na vrijeme napusti?

– Treba ga shvatiti kao svaki drugi posao. Nisi tu da mijenjaš svet, niti to možeš. Kažu da novinari umiru mladi. Netačno. Samo se o njima pišu tekstovi, za razliku od, recimo, frizera. 

Mudrost glave ili srca?

– Glave, uvijek. Srce strada kad glava nije mudra.

Pitanje koje sebi postavljate?

– Zašto sam odustao kad sam mogao da imam žensko dijete?

Šta se zapravo dogodilo?

– Žena i ja smo željeli još djece. Imali smo dogovor da ćemo imati troje, svake četiri godine po jedno. Drugo po redu djete žena je izgubila u četvrtom mjesecu trudnoće. Bilo je strašno, jedva je ostala živa. Četiri godine nije mogla da ostane u drugom stanju, da bismo poslije dobili blizance. Na isti dan kad smo izgubili dijete, dobili smo blizance. Iako ne vjerujem u takve stvari, to je bilo čudo.

(24 sata/Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.