30.11.2016. 9:01
0
Bruce Dickinskon o Sarajevu: Nisam imao snage da ikom pričam gdje sam bio!
Bruce Dickinson je pjevač legendarne heavy metal grupe "Iron Maiden", ali uz to je i uspješan biznismen, pisac, pilot, humanitarac...

Uz muzičku karijeru Dickinson se bavi(o) još nizom drugih aktivnosti. Bio je reprezentativac engleske u mačevanju, pilot Boeinga 757, novinar, profesor historije, humanitarac, na Discovery channelu snima dokumentarne filmove "Flying heavy metal" gdje testira sve vrste aviona, a na BBC-ju vodi muzičku emisiju.

Dickinson je posljednjih dana boravio u Zagrebu gdje je bio najatraktivniji predavač na veikom međunarodnom skupu pod nazivom "Poslovni anđeli" koji je okupio stotine poslovnih ljudi iz čitavog svijeta.
 
U razgovoru za Novu TV Dickinson se prisjetio koncerta koji je 1994.godine održao u opkoljenom Sarajevu.
 
- To je nevjerovatno iskustvo!. Bio sam u Sarajevu svega tri-četiri dana prije nego što sam pobjegao. Došao sam iz jednog drugog svijeta koji je u to vrijeme bio u znaku Božića, darova, svjetla, purica, vina... i došao sam u grad u kojem ništa od toga nije bilo. Došao sam među ljude koji su mjesecima ubijani i mučeni, izgladnjivani, među ranjenike, siročad. Održao sam taj koncert i ponovo se vratio nazad u svijet Božića, praznovanja, darivanja, purica... Prijatelji su me pitali gdje sam ja to bio tih nekoliko dana, nisam imao snage da im objašnjavam, samo sam odgovarao: "Uh, to je duga priča. Jako duga..." - završio je Dickinson.

(Dnevni avaz/Alen Avdić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.