15.1.2017. 16:07
0
Sjećate li se Tajči, danas radi u zatvoru
Tatjana Matejaš Cameron, javnosti poznatija kao Tajči, proslavila se 90-te godine kada je na Jugoviziji u zadru pobijedila s pjesmom “Hajde da ludujemo” nakon čega je tadašnju Jugoslaviju predstavljala na Pjesmi Evrovizije i osvojila 7. mjesto.

Samo dvije godine kasnije otišla je u Ameriku gdje se udala za producenta Matthewa Camerona. Danas se posvetila duhovnoj muzici, radi u popularnom showu “Waking up in America”, piše kolumnu za “Huffington Post”, ali tu joj nije kraj. Naime, pored svega, radi i u ženskom zatvoru, piše portal “Carice“…

“Oslobodila sam se straha da ja, sama po sebi, nisam dovoljno dobra, jaka, pametna i talentovana. Otpustila sam laži onih koji su me u to uvjeravali”, objasnila je Tajči.

Dodala je da je ponosna što je bez straha rekla “da” ženama koje su preživjele zlostavljanja, trgovinu se*som, ovisnosti o drogi.

“Nadahnjuju me hrabre žene koje se ne srame priznati patnje kroz koje su prošle, koje podižu druge žene bez kritikovanja i sa puno razumijevanja, koje se ne guraju u prve redove ali koje su uvijek spremne zakoračiti na frontu i pomoći drugima”, zaključila je Tajči koja je u zatvoru u ulozi mentorice.

Kako kaže, njena najznačajnija promjena je ta što napokon ima svoje “ja”, te se oslobodila straha od kritičara i onih kojima je davala za pravo da je određuju svojim mišljenjima i očekivanjima.


(Carice/Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.