29.1.2017. 17:15
0
Dvije decenije od tragične smrti: Prinčevi William i Harry otkrivaju statuu princeze Diane
Na 20. godišnjicu smrti princeze Diane, njeni sinovi, britanski prinčevi William i Harry otkrit će statuu s njenim likom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Britanski mediji pišu kako su prinčevi angažovali privatnog kipara koji će izraditi statuu princeze Diane, a koja će biti plaćena iz privatnih sredstava.

Statua princeze bit će postavljena u javnom vrtu nekadašnjeg doma princeze Diane, u palači Kensington u Londonu.

U zajedničkoj izjavi britanski prinčevi istakli su kako na ovaj način žele da se "prepozna pozitivni utjecaj koji je imala princeza Diana u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali i svijetu".

"Naša majka dotakle je živote mnogih", istakli su prinčevi koji su u vrijeme majčine smrti imali 15 (William) i 13 (Harry) godina. 

Iako još uvijek nije precizirano kada će statua biti postavljena, vjeruje se da će to biti ove godine kada se obilježava 20. godišnjica od pogibije princeze.
Tada bivša supruga prijestolonasljednika princa Charlesa, velška princeza Diana u Parizu poginula je u saobraćajnoj nesreći u noći 31. augusta 1997. godine.

S njom je stradao i njen tadašnji partner, egipatski biznismen Dodi Fayed.

Te noći par je napustio pariski hotel "Ritz" oko ponoći, a vozeći velikom brzinom u želji da izmaknu paparazzima, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u stub tunela. 

Sahranu princeze pratile su 2,5 milijarde ljudi širom svijeta. 

Od zaruka s princom Charlesom, humanitarnog rada i neobične harizme, princeza Diana plijenila je pažnju svjetske javnosti, a smatraju je jednom od najpopularnijih i najfotografisanijih žena svijeta.

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.