2.3.2017. 19:02
0
Bivši NBA košarkaš: Ja sam četnik i bit ću uvijek četnik
Bivši košarkaš Darko Miličić iako je imao ogroman potencijal, navode ga kao jednog od najvećih promašaja u historiji košarke. Pamte ga i po kratkoj avanturi u kickboxing vodama i veličanju Vojislava Šešelja i četničkog pokreta.

Miličić je u intervjuu za B92 otkrio kako mu se nije dalo igrati, kako je mrzio košarku, te na treninge u NBA ligi dolazio pijan i sa svima se svađao.

- Da mogu, mnogo toga bih drugačije napravio. Stigao sam u Detroit i nisam dobio šansu. Morao sam se dokazivati, a ja sam imao pogrešan pristup. Svađao sam se, pijan dolazio na treninge... Tjerao sam inat svima, na kraju sam ga istjerao sam sebi - rekao je 213 centimetara visoki bivši košarkaš.

Ima tetovažu popa Momčila Đujića, četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata odgovornog za masovne pokolje hrvatskog civilnog stanovništva u Dalmaciji.

- Neki ljudi imaju svoje mišljenje o meni na osnovu onoga što pročitaju ili vide negdje. To je ok. Možda imaju i pravo na to. Vide da napijam četnika. Pa šta, ja sam četnik i bit ću uvijek četnik. Ali mora čovjek i da ima izduvni ventil. Svaki moj pokret se prati. Neko drugi se naroka rakije, niko ga ne uslika i on je ok. A Darko se narolja, neko ga uslika i kažu vidi seljaka. Mislim, ja i jesam seljak u duši - kaže Miličić.

(b92/Alen Avdić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.