10.5.2017. 10:11
0
Obama: Bijela kuća je lijep zatvor, sad sam zatočenik selfija
Bivši američki predsjednik Barak Obama i njegova supruga Mišel smjestili su se u svom domu u Vašingtonu vrijednom 4,3 miliona dolara nakon što su poslije izlaska iz Bijele kuće uživali u odmoru u Palm Springsu i na Djevičanskim ostrvima.

“Sad stvarno uživam u svojoj kući. Stalno se svađam sa Mišel zbog mjesta u ormaru. Takođe pokušavam da shvatim kako radi aparat za kafu”, rekao je Obama juče novinarima u Milanu gdje je održao govor na konferenciji o hrani. Većinu vremena, kako kaže, provodi pišući svoju treću knjigu i pripremu za “sledeću fazu” rada koja će uključiti takozvani Obamin predsjednički centar.


Kuća u kojoj sada živi bračni par Obama ima devet spavaćih soba sa osam kupatila i nalazi se u četvrti Kalorama. Prema Obaminim riječima, najteža stvar kod predsjednika SAD je to što je ta funkcija jedinstvena u svojoj izolaciji, prenose američki mediji. “Teret liderstva je isti u svakoj zemlji, ali dijelom zbog bezbjednosnog aparata oko američkog predsjednika, živite u takozvanom “balonu”.

To je vrlo lijep zatvor”, rekao je Obama i dodao da je srećan što sada ima malo više slobode. “Sad sam samo zatočenik selfija, što je skoro jednako loše”, našalio se Obama.


(Admir Oručević)

ObamaOdmor
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.