13.6.2017. 16:03
0
Cristiano Ronaldo optužen za utaju poreza
Špansko tužilaštvo saopćilo je danas da je podnijelo tužbu protiv Cristiana Ronalda, jer je navodno, u periodu od 2011. do 2014. godine oštetio državu za 14,7 miliona eura zbog neplaćenog poreza.

Navodi se da je Portugalac svjesno koristio "poslovnu strukturu" kreiranu 2010. godine kako bi prikrio svoj prihod u Španiji od prava na svoje slike. 
 
Zbog slične situacije je osuđen Lionel Messi prošlog mjeseca nakon što se njega i njegovog oca teretilo da su utajili 4,1 milion eura poreza u periodu između 2007. i 2009. godine.

Zvijezda Barcelone je osuđena na 21 mjesec zatvora, ali kaznu ne služi jer po španskom zakonu kazna za slične prekšraje ispod dvije godine se može služiti uslovno, prenosi 'Goal'.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.