18.9.2017. 17:23
0
Sting: Nisam spreman da umrem, još imam posla
Svi znaju Stinga, ako ništa barem njegov hit “Desert Rose”.
Decenija je prošla od vašeg posljednjeg rok albuma. Da li je muzika koju ste stvarali u međuvremenu bila eksperiment ili bi trebalo da sačekamo na nove pjesme poput “Desert Rose“ ili “Field of Gold”?

“Mislim da sam moju publiku doveo do toga da očekuje neočekivano, kao i da uživa u tom faktoru iznenađenja. Za mene je to esencija muzike, njena srž. Ne želim da prestanem sa učenjem ili radom na mojoj muzici, zadržao sam dječju radoznalost kada je ona u pitanju. Rad i kreativnost me čine srećnim, tako da definitivno ne želim da se zavalim u stolicu i podignem noge na sto”.

Koja priča se krije iza vašeg novog albuma “57th & 9th“?

“Iskreno uživam da šetam do posla, vjerujem da sam do najboljih ideja došao dok sam hodao. Ovaj album je snimljen u ‘Hell’s Kitchen’ u Njujorku, a ugao 57. ulice i 9. je raskrsnica koju bih prelazio svakog dana na putu do studija. Hodao sam oko 12, recimo, blokova, bez obzira na vremenske uslove, i onda bih stao i meditirao trenutak ili dva o danu koji je preda mnom ili o danima koji su iza mene dok prelazim raskrsnicu”.

Pjesma “50.000“ je, na neki način, omaž umjetniku Prinsu, koji je preminuo u aprilu 2016. Vjerujete li da bi mu se pjesma dopala?

“Na neki način, ova pjesma je refleksija na gubitak nekoliko kultnih kulturnih ikona u posljednjih godinu dana. Vezujemo za njih neku vrstu besmrtnosti, a dijete u nama gleda u njih i misli: ‘Kako su mogli da umru’. Ova pjesma je stvorena iz ugla nekoga ko gleda kako mu prijatelj umire i suočava se sa njegovom smrtnošću”.

U posljednjih nekoliko godina, kada već govorimo o tome, izgubili smo neka zaista značajna muzička imena. Plašite li se vi smrti, što u fizičkom što u kreativnom smislu?

“Ne plaši me smrt, ali nisam spreman da umrem. Još uvijek imam posla. Ali samo prihvatanje činjenice da ćete umrijeti, kao i smrtnosti, važno je i bitno jer je to činjenično stanje, realnost, za sve nas”, piše noizz.rs.

(Alen Avdić) 
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.