23.10.2017. 18:45
2
Ljepotici iz Bosne žele oduzeti krunu jer je muslimanka: Opraštam onima koji o meni misle loše
Esma Voloder, 25-godišnja ljepotica podrijetlom iz Bosne, ljetos je proglašena najljepšom ženom Australije, a u studenom ove godine natjecat će se na velikom izboru za Miss svijeta u Kini.

Studentica psihologije, koja je svojedobno radila i na evaluaciji kriminalnih prijestupnika, u budućnosti se, kaže, želi baviti liječenjem depresije, anksioznosti i kojekakvih trauma, prenosi portal Coolstyle.ba.

I dok su mnogi očarani Esminom prirodnom ljepotom, njezina pobjeda na ovogodišnjem izboru za Miss Australije, nažalost, nije prošla bez skandala. Naime, neke je toliko naljutila činjenica da je titulu najljepše ponijela muslimanka da su tražili poništenje izbora i oduzimanje krune.

- Islam se često pogrešno tumači i pogrešno predstavlja. Islam kakav ja poznajem vezan je za jedinstvo i mir te nema veze s užasnim stvarima koje se dešavaju u svijetu. Vjera je važan dio mojega života, ali ona nije nešto što definira moj identitet. Vjerujem u život poslije smrti i vjerujem u Boga, ali isto tako mislim da su naša djela sada i ovdje, na zemaljskome svijetu, jako važna - izjavila je Voloder, a prenose strani mediji.

Esma dodaje kako je od samoga početka predosjećala kako bi moglo biti negativnih kritika na račun njezina podrijetla i izgleda, ali trudi se ignorirati ih i ostati pozitivna.

- Opraštam onima koji misle loše o meni. Tu sam kako bih se borila protiv predrasuda - zaključila je Voloder.

Esma je u jednom intervjuu rekla kako su joj roditelji 1992. godine zbog rata pobjegli iz BiH - ona se rodila u Austriji, a kad je imala samo četiri mjeseca, obitelj je odlučila otići u Australiju i ondje započeti novi život.

(Merima Druškić)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.