20.12.2017. 14:28
0
Poznati glumac, Rade Šerbedžija: Zoran me cijelog života zvao Hrvatom jer sam iz Zagreba, pričali smo prije o ženama, sportu, a ne nacionalnosti
Rade Šerbedžija, poznati glumac i muzičar, će i ove godine tradicionalno u Beogradu održati prednovogodišnji koncert, prenosi beogradski Blic.

Piše: Haris Ahbabović

"Nisam lud da stanem. Još mogu sve da mijenjam i navike. Evo sada pijem vodu, što je u Beogradu potpuno nezamislivo", kaže glumac.

U Srbiji su ga prihvatili kao svog, naročito što se spominje da su mu korijeni srpskog porijekla, bilo kako bilo, on je uspio da ostavi pečat i u Hollywoodu.

Postoji anegdota u kojoj pokojni Dragan Nikolić ubjeđuje pokojnog Zorana Radmilovića da je Rade zapravo Srbin. Šerbedžija kroz osmjeh priznaje da je to tačno i otkriva šta se zapravo dogodilo.

"Zoran me je cijelog života zvao Hrvatom jer sam iz Zagreba. Meni to nikad nije smetalo. On je mene vezao za Zagreb i ono što donosim iz njega - ijekavicu, zagrebački teatar, kulturu gdje sam odrastao i formirao se kao glumac. On je volio tu našu različitost. To je bilo jedno lijepo vrijeme kad to nije bilo bitno. Zašto bih ja njemu pričao da sam Srbin? Imali smo drugih tema, pričali smo prije o ženama, sportu, a ne nacionalnosti. Onda mu je Gaga rekao da su moji korijeni srpski, a on se iznenadio, nije se razočarao, zašto bi? Samo je rekao da sada ponovo mora naći svog Hrvata", rekao je Rade Šerbedžija.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.