16.3.2018. 15:43
0
Osam godina od smrti Ksenije Pajčin
Ksenija Pajčin ubijena je na današnji dan prije osam godina. Fatalnu pjevačicu i igračicu, ubio je njen tadašnji momak, Cetinjanin Filip Kapisoda koji je potom izvršio samoubistvo. Tragedija se odigrala u Nikšićkoj ulici u Beogradu u stanu Pajčinove.

Samo nekoliko časova nakon tragedije, njihova tijela pronašla je pevačicina majka Ljubica Kostić, koja ni osam godina nakon tragedije nije htjela da se obrati javnosti.

Život tridesettrogodišnje pjevačice bio je turbulentan. Svoju jedinicu Ljubica rodila je sa svega devetnaest godina. Ksenija je odrastala na Banovom brdu, a raspuste provodila je u Crnoj Gori odakle joj je majka.

Ksenijini roditelji razveli su se kada je imala samo 14 godina. Prema njenim riječima od tog trenutka više ništa nije bilo isto, a odlazak oca Miloša iz porodičnog stana na nju je ostavio veliki gubitak koji je jako teško podnijela.

Upravo zbog tih problema Petu beogradsku gimanziju završava vandredno. Mučan sudski proces koji je trajao godinama, ostavio je dubok trag u pjevačicinom životu i iz korijena uzdrmao njeno naizgled bezbrižno djetinjstvo. Sa majkom se preselila na Voždovac, u dom u kojem će deceniju i po kasnije stradati. Otac Miloš, ugledni beogradski advokat, nakon razvoda vjenčao se sa Suzanom sa kojim je dobio ćerku Miu. Tako pjevačica 1997. godine dobija polusestru sa kojom postaje veoma bliska.

Ksenijin život bio je propraćen budnim okom javnosti, a sve je počelo kada se pojavila 1994. godine u spotu Dragane Mirković, “Opojni su zumbuli”, gdje pjeva prateće vokale i igra u spotu.
Nekoliko godina kasnije, snima svoj prvi album koji izdaje za PGP RTS, “Dačo, volim te” kao članica dens sastava Duck.

(Alen Avdić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.