4.4.2018. 15:47
0
Karleuša: Doniraću organe
Jelena Karleuša odlučila je da zavješta organe, kako bi nakon njene smrti oni bili korišteni. Ona planira da ovih dana ode po donorsku karticu i time se zvanično upiše na spisak donora.

“Sigurno ću u narednom periodu uzeti donorsku karticu i tako poslati jasan signal koliko je zavještanje organa važno”, ispričala je pjevačica za Hit

“Bolesnim ljudima je transplatacija nekada jedini način da nastave život, a ukoliko sam u mogućnosti da na taj način spasem nekoga, svakako ću se bez razmišljanja odlučiti da postanem donor”, kaže JK.

“Manjak informacija o donorstvu organa predstavlja jednu od prepreka zbog koje se ljudi slabo odlučuju na ovaj korak”, dodaje ona.

Sa druge strane, kako Jelena objašnjava, porodica donora mora da se saglasi sa njegovim odlukama i željama.

“Ukoliko nastupi moždana smrt pacijenta, ljekari su u obavezi da zatraže saglasnost porodice. Tek ako se porodica saglasi, pacijent može postati donor organa. Zbog toga je donorska kartica važna, jer tom karticom šaljete jasan signal svojoj porodici, ali i okolini, za ovaj human čin,” istakla je Karleuša.

(Alen Avdić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.