5.6.2018. 21:49
0
Harvey Weinstein izjavio da nije: Optužen za seksualno zlostavljanje i silovanje
Holivudski producent Harvey Weinstein se na saslušanju pred sudijom u New Yorku izjasnio da nije kriv povodom optužbi za seksualno zlostavljanje.

Weinstein, koji se brani sa slobode uz kauciju od milion dolara, prošao je pored velike grupe novinara prije nego što je ušao u sudnicu i odgovarao sa "da" i "ne" o tome da li razumije koja su njegova prava.

Kako prenosi AP, on nije stao razgovarati s novinarima ili odgovoriti na pitanja, a za 40 minuta se vratio u svoje vozilo i otišao.

Njegov advokat Ben Brafman kazao je novinarima da je slučaj "neminovno odbranjiv" na osnovu onoga što se saznalo tokom izlaganja dokaza.

- Mislim da je danas prvi dan procesa. Počinjemo sada našu borbu - rekao je on i dodao da će odbrana pokušati ubijediti tužiteljstvo da odustane od slučaja.

- Ako budemo uspješni, možda neće ni biti suđenja - kazao je Brafman.

Velika porota je prošle sedmice okrivila Weinsteina zbog optužbi dvije žene za seksualno zlostavljanje, podsjeća agencija.

Identitet žene koja optužuje Weinsteina za silovanje nije otkriven.

Stručnjaci ne isključuju mogućnost da Weinstein na kraju prizna krivicu kako bi dobio smanjenu kaznu ako se njegovim advokatima učini da ne mogu pobijediti, prenosi Al Jazeera Balkans. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.