12.7.2018. 18:15
3
Jelena Karleuša optužila voditelja Amidžića za govor mržnje: Ovakvi likovi moraju odgovarati
Jelena Karleuša žestoko je napala i osudila Ognjena Amidžića za "međunacionalnu netrpeljivost" zbog objava na društvenim mrežama o navijanju za Hrvatsku na Mundijalu.

Ljutnju u popularnoj pjevačici izazvali su stavovi voditelja na Twiteru. 

Naime, Ognjen je podržao jednu Instagram stranicu koja iznosi šaljive stavove koji se tiču hrvatske reprezentacije na Mundijalu, tipa - "Nemamo ništa protiv Hrvata, da se razumijemo. Sve dok to rade u svoja četiri zida", "Apel da se svim državljanima Srbije koji navijaju za Hrvatsku oduzme pasoš", "Moralna obaveza svakog Srbina je da od srca navija protiv Hrvata u nastavku Svjetskog prvenstva"...

- Profil "Negujmo srpski jezik" ima pametnije i realnije stavove od 99 odsto intelektualaca ovdje. Naročito po pitanju Hrvatske - napisao je Amidžić, prenosi Avaz.ba. 

Jelenu je ova izjava toliko iznervirala da je javno Ognjenu poručila:

- Javne ličnosti koje koriste medije kako bi širile međunacionalnu netrpeljivost podjednako su krive kao osobe koje bace Molotovljev koktel na ambasadu ili vjerski objekt. I u Srbiji i u Hrvatskoj i u BiH ovakvi likovi po zakonu moraju da odgovaraju za govor mržnje - napisala je Jelena.


(Lejla Trle) 

 
3
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.