27.9.2018. 15:22
8
Sejo Sekson: Ne čujem se sa Neletom, on je tako odlučio
Grupa “Zabranjeno pušenje” nastupiće u 28. septembra u novosadskom “Spensu”, na jednodnevnom humanitarnom festivalu “Rock&Joy”.

“Sviraćemo malo više od dva sata”, najavljuje, za “Novosti”, Sejo Sekson, frontmen “Pušenja”.

“To nije običan koncert. Imamo društvenu obavezu da pomognemo takav projekat. Ovo je jedan od naših posljednjih nastupa pred izlazak novog albuma “Šok i nevjerica” sa 14 pjesama, 20. oktobra. U Zagrebu snimamo spot za pjesmu “Irska”, koji će se pojaviti nekoliko dana ranije”.

Kažete da je teško praviti nešto novo, jer to svi porede sa starim pjesmama?

“Očekuju da bude bolje, a Sergej Bupka je sve stariji (smijeh). Skepsa koju stariji bendovi imaju kad rade albume je, ipak, lijepa i motivišuća. Bilo je ove godine i zdravstvenih problema u bendu, i sve to nas je usporilo”.

Imate li savjet za mlađe bendove?

“Nije im lako danas. Profilišu se na regionalnom nivou tek kad članovi napune 40 godina, jer potroše mnogo vremena da se dokažu u ovom našem feudalizmu, gdje mediji ne vrte sadržaj sa drugih prostora. Teško je doći do informacija o tome da je nešto izašlo, čak i kad su u pitanju etablirani izvođači. Oni koji uspiju to da prevaziđu, daleko doguraju”.

Nele Karajlić se vratio na scenu sa, uglavnom, repertoarom “Pušenja”?

“Raduje me da ljudi sviraju naše pjesme. Nije Nele jedini. Još jedan naš bivši pjevač, Marin Gradac Mako, ima revijski orkestar sa kojim svira te pjesme. Veliki je kompliment za kompozitora da postoji što više izvođača koji njegove pjesme donose pred ljude”.

Da li je bilo kontakta s Karajlićem?

“Nismo se vidjeli 15 godina. Nemamo nikakav kontakt, Nele je tako odlučio i ja to poštujem”.

(Alen Avdić)
 
8
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.