6.10.2018. 18:30
0
Tina Turner: Razmišljala sam o samoubistvu, a onda je došao on
Poznata pjevačica Tina Turner otkrila je da je razmišljala o eutanaziji prije nego što je njen suprug ponudio da joj spasi život.

Muzička legenda (78) otvorila je dušu i u svojoj novoj knjizi “Moja ljubavna priča” i otkrila kako joj je transplatacija bubrega spasila život. U knjizi je otkrila i da joj je “životni poklon”, odnono bubreg donirao suprug Erwin Bach (62).

Pjevačica je išla na dijalizu prije transplantacije, ali je otkrila da nije željela da živi uz pomoć mašine.

“To nije bila moja ideja života. Ali toksini u mom organizmu su počeli da me pobjeđuju. Nisam mogla da jedem, preživljavala sam, ali nisam živjela. Počela sam da razmišljam o smrti. Prihvatila sam da su moji bubrezi u tako lošem stanju. Nisam se plašila umiranja, ali bilo je pitanje kada ću”, prenio je Daily Mail odlomak iz njene knjige.

Tada je Tina, koja živi u Švicarskoj, navodi Metro, počela da razmišlja o eutanaziji i čak se potpisala kao član organizacije koja pomaže pacijentima koji zbog bolesti i patnje žele da okončaju svoj život.

Međutim, njen suprug, za kojeg se udala 2013. godine ponudio joj je svoj bubreg.

Transplantacija je izvršena 7. aprila prošle godine, a Tina je još neko vrijeme provela u bolnici jer je njeno tijelo odbacivalo donirani organ.

U knjizi Tina još piše i kako se izborila sa moždanim udarom i kako izgleda i borba protiv raka crijeva.

Tina Tarner, davne 1978. godine razvela se od Ikea Turnera. Sedam godina kasnije upoznala je Ervina. Skoro 27 godina su živjeli zajedno prije nego što su se vjenčali prije pet godina.

Tina ima dvoje djece Raymonda i Ronalda i usvojila je Ikeovu djecu Michel i Ikea Juniora. Početkom godine Raymond se ubio u svojoj 59 godini, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.