2.12.2018. 15:00
0
Na današnji dan prije 25 godina ubijen je Pablo Escobar
Prije 25 godina, nakon što je ubijen u obračunu s policijom, naslijeđe Pabla Escobara u njegovom Medelinu, gradu u kojem je vodio svoje kokainsko carstvo kombinacijom brutalnosti i dobročinstva, odbija odumrijeti.

Gradske vlasti namjeravaju uskoro srušiti njegovu betonsku palaču, ali u kvartu koji nosi njegovo ime mnogo je onih koje je Escobar zadužio i planiraju mu odati počast u nedjelju popodne.  

Escobar je ubijen u obračunu s policijom na krovu kuće u Medelinu 2. decembra 1993., dan nakon svog 44. rođendana i pet mjeseci pošto se sedmi put pojavio na ''Forbesovoj'' listi najbogatijih na svijetu.  

Njegova palača na osam spratova, nazvana Monako, simbol dekadentnog izobilja kolumbijske mafije 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, danas više nalikuje ruševini.  

Neskladna bijela zgrada trebala bi u februaru biti sravnjena sa zemljom. 

- Monako je postao antisimbol. Ne želimo da današnja djeca odrastaju sanjajući da budu Pablo Escobar kada odrastu. Rušenje je jedini način da zaliječimo rane - kaže gradski dužnosnik Manuel Villa, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.