23.1.2019. 13:10
4
Dalal Midhat odlučila javno da osvijesti doktore koji sputavaju ljude da se testiraju
Naša poznata pjevačica Dalal Midhat, dugo je živjela u neznanju od koje bolesti boluje, a ta bolest prouzrokovala je mnoge druge zdravstvene probleme u njenom životu.
Nakon što je otkrila da boluje od inzulinske rezistencije, Dalal svakodnevno apeluje i na druge da se testiraju. Često joj se mnogi javljaju sa pitanjima o toj bolesti, a često ispričaju i problem. Ovaj put je odlučila javno da osvijesti doktore koji sputavaju ljude da se testiraju, prenosi Avaz.

-Nedavno mi je pisala jedna djevojka, koja mi je rekla da doktorica ne želi da joj da uputnicu za OGTT sa inzulinemijama jer se taj test radi samo u trudnoći. Pitanje koje bih postavila toj doktorici je – kako onda inzulinsku rezistenciju imaju muškarci i djeca? Zašto onda meni, u dvije trudnoće od kojih je druga završila kao missed ab. niko nije vadio taj test? Da je izvađen u prvoj trudnoći, nakon koje je došlo do mojih problema, ne bih lutala šest godina, i dobila još pet dijagnoza uz nju. Da sam tada znala, bila bih pod terapijom i vjerovatno ne bi došlo do spontanog. Jedan od mogućih uzroka spontanog pobačaja je visok inzulin koji dovodi do hipoglikemije koja ubija plod. Apelujem još jednom na sve ljude koji sumnjaju na inzulinsku rezistenciju da ne čekaju ni minute, jer otpornost na inzulin uzrokuje pretilost, bolesti srca, sindrom policističnih jajnika i ubrzano starenje. Ona također povećava rizik od raka, Alzheimerove bolesti, simptoma menopauze i osteoporoze. Svaki dan zahvaljujem Bogu što me poslao na pravu adresu kod dr Zelije Velije Ašimi, koja je najveći stručnjak u oblasti. Inzulinska rezistencija je jako ozbiljno zdravstveno stanje koje mnogi doktori ne prepoznaju- napisala je Dalal.

(Alen Avdić)
4
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.