21.2.2019. 10:35
0
Šabanova udovica u novim problemima! Mora da vrati 235.000 eura!
Gordana Šaulić sa djecom Mihajlom, Sanelom i Ildom prolazi kroz pakao zbog smrti supruga Šabana Šaulića, a na svu muku mora da vrati oko 235.000 eura na ime unaprijed ugovorenih nastupa koje su zakazane maltene do kraja ove godine.

Udovica kralja narodne muzike, koja je bila i njegov menadžer, uzimala je 50 posto od svakog ugovorenog nastupa unaprijed, a od nekih čak i cio iznos.

“Goca se pitala za sve kada je Šabanova karijera u pitanju. Ona je vodila računa o finansijama i koliko novca se uzima za koji nastup. Naravno da se cijena razlikovala kada Šaban treba da pjeva u nekom klubu, diskoteci ili na privatnom veselju. On je bio jedan od najtraženijih pjevača i njegova cijena je išla od 10.000 do čak 30.000 eura po nastupu. Nekada je radio za garantovani bakšiš, tako da su cijene mogle da dostignu i do 50.000 eura po nastupu, u zavisnosti od mjesta i vrste proslave. Međutim, posljednjih godina on je prorijedio nastupe i fiksirao cijenu, a novac je ugovarala i uzimala Goca, jer je to bila Šabanova želja. Uzimala je cio iznos ako bi nastup bio blizu, a ako je daleko, onda pola honorara”, priča za “Kurir” dobro obaviješteni izvor.

On kaže da će Šaulićeva udovica vratiti svima novac, a da je već uzela dio za nastupe koji su ugovoreni do jeseni, a to je oko 235.000 eura.

“Goca nikada ne bi dozvolila da bilo kom gazdi ostane dužna. Ona je oduvijek vodila računa o tome da sve bude maksimalno ispoštovano, a naročito sada ne želi da ostane bilo koja mrlja na imenu njenog supruga, posebno ne novčani dug. Zato je odlučila da kada prođe sahrana i najteži trenuci, stupi u kontak sa ljudima od kojih je uzela kaparu i vrati novac. Inače, to i jeste praksa kod mnogih pjevača, da uzimaju novac i nekoliko mjeseci prije nastupa kako bi se osigurali oni, ali i gazde. Goca je posljednjih godina smanjila Šabanu broj nastupa na jednu sedmično, dok je prije radio i po tri puta sedmično”, završava izvor.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.