24.2.2019. 10:48
0
"Pare dolaze i odlaze, dobijao sam ih u više navrata. Milioni su relativna stvar. Imam veliku familiju, moram im pomagati"
Šaban Šaulić 1981. godine progovorio je javno o svojoj popularnosti. Već tada bilo je jasno da će postati kralj narodne muzike. S osnovnom školom i ogromnim talentom zarađivao je ogromne novce, prenosi Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

- U pjevačima tinja ogromno nezadovoljstvo. Nije sve u honorarima, u nekoj silnoj lovi. Uostalom, nemaju svi mnogo para. Socijalno moramo svi uplaćivati. Samostalnost je mač s dvije oštrice. Frka koja je nastala oko mene je potpuno normalna. PGP je izgubio svoju koku koja je nosila zlatna jaja. Sada je na njima da kukaju kada nisu htjeli naći zajednički jezik. Meni je svejedno gdje ću raditi, ko će zarađivati na meni. Njima nije. Kažu da me nisu mogli zaposliti jer nemam muzičku akademiju. Imam samo osnovnu školu, ali i talent koji vrijedi. Što sada ne odu na tu toliko važnu akademiju da nađu nekoga ko će im pjevati, nekog školovanog - rekao je tada Šaulić.

Statističari su tvrdili da je u vrijeme davanja ovog intervjua Šaban tokom karijere već zaradio oko dvije milijarde starih dinara. 

- Pravo da vam kažem, ja mislim da ih je bilo oko milijardu za ovih 12 godina. Možda je i tako kao što vi kažete, ko će to znati. Pare dolaze i odlaze. Dobivao sam ih u više navrata. Milioni su relativna stvar. Imam ja veliku familiju, moram im pomagati. Znate kako bi bilo da to ne činim. Bio bih najgori na svijetu. Treba shvatiti neke stvari: ja nisam plaćen iz nekog budžeta, od "nečijih" para, novac koji primam ja zarađujem u pjevačkoj areni ravnopravno s hiljadama drugih. Ko je najbolji, najtraženiji na tržištu, postiže najvišu cijenu. Svako pošten to mora shvatiti. Na mojoj pjevačkoj grbači živi čitava industrija - rekao je Šaban, prenosi Avaz.

Podsjećanja radi, Šaban Šaulić je tragično izgubio život 17. februara, nakon saobraćajne nesreće u Njemačkoj.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.