16.3.2019. 18:54
1
Umrla manekenka povezana s Berlusconijem: Sumnja se na ubistvo
Smrt Imane Fadil (33), marokanske manekenke koja je bila redovna gošća na privatnim zabavama bivšeg italijanskog premijera Silvija Berlusconija, istražuje se kao moguće ubistvo, saopćili su sudski izvori, a prenosi BBC.

Imane Fadil umrla je u bolnici u Milanu, 1. marta, mjesec dana nakon što je primljena, jer se žalila na bolove u stomaku.  Svojim prijateljima i advokatu kazala je kako je otrovana.  

Imane je 2012. svjedočila na suđenju Berlusconiju, optuženom za plaćanje seksualnih usluga maloljetnim prostitutkama.

Bivši talijanski premijer najprije je osuđen, no potom je oslobođen u žalbenom postupku. Kasnije je osuđen za utaju poreza, pa je morao obavljati društveno koristan rad.

Glavni tužitelj u Milanu, Francesco Greco, izjavio je kako u medicinskoj dokumentaciji Imane Fadil ima više nepravilnosti.

- Liječnici nisu sa sigurnošću dijagnosticirali nikakvu tešku bolest koja bi mogla objasniti njenu smrt - tvrdi Greco.
 
Italijanske novine pišu kako je Fadil pisala knjigu o proživljenim iskustvima, a suci koji su radili na istrazi njene smrti u posjed su dobili kopiju rukopisa.

Berlusconijeva reputacija je prilično narušena nakon navoda o zloglasnim zabavama u njegovoj vili, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.