16.8.2019. 20:38
0
Počela još jedna smotra filma, najveća u regionu, stigle brojne zvijezde
Otvoren je bosanski ćilim 25. SFF-a, kojim defiliraju zvijezde domaće i svjetske kinematografije te poznate ličnosti iz svih sfera javnog života. Jedan od ekskluzivnih gostiju Festivala je Pavel Pavlikovski (Pawel Pawlikovski).

Slavni reditelj je istakao da je za Sarajevo vezan tokom cijelog života čak i tokom Sarajeva, te da je Sarajevo dobro za prikazivanje filmova.

- Ovaj grad ima veliko srce, lijepo je ponovo biti u Sarajevu. Drago mi je i da će moj film biti prikazan - rekao je veliki Oskarovac

Među prvima crvenim tepihom prošetali su Džejla Glavović-Očuz, Gordana Boban, Nikola Kojo, Jasna i Pjer Žalica, Jadranka Đokić,  Almedin Konaković sa suprugom Dalijom Hasanbegović, Edin Forto, Danis Tanović sa suprugom, Ademir Kenović, prenosi Avaz.

Među zvijezdama je i slavni Meksikanac Alehandro Gonzales Injaritu (Alejandro Gonzalez Inarritu). 

Svoje oduševljenje nije krila ni rediteljica Ines Tanović čiji film "Sin" će imati svjetsku premijeru i ujedno otvoriti i SFF.

- Drago mi je da jedan bh. film otvara Festival. Fokus je na regionalnoj produkciji. Izuzetna je čast biti danas ovdje. Naš film nakon ovog kreće na sljedeće festivale. Dobili smo ovu i priliku i čast da otvorimo SFF. Podrška ove festivalske smotre izuzetno je važna za jednog autora posebno bosanskog, jer mi nemamo kontinuiran i dovoljan budžet za proizvodnju filmova. Svaka podrška je važna. SFF predstavlja svjetsku platformu koja nam omogućava da budemo prezentni i u regiji i u svijetu s našim projektima. Ja sam dobijala šansu da strani producenti vide moj projekt i da na taj način dobijem vidljivost projekta i da kasnije uđem u produkciju - kazala je Ines.

(Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.