5.9.2019. 14:27
2
Martina Mlinarević: Je li tradicionalna porodica kada se degeneči žena, u kojoj se varaju i lažu, spavaju s kim stignu...
Književnica Martina Mlinarević oglasila se na svom Facebook profilu povodom prve Bh. povorke ponosa, komentirajući i one koji se žestoko protive povorci.

Mlinarević smatra licemjernim najavu kontrašetnje dan ranije pod nazivom "Dan tradicionalne porodice".

"Jedan od jačih cirkusa u tom cirkusu jeste da je Dan tradicionalne porodice podržao Sindikat ucčtelja FBIH. Pa da upitamo svelicemjernu javnost da nam rezimira šta je to tradicionalna Be&Ha porodica? Ona u kojoj se degeneči zena, u kojoj se varaju i lažu, spavaju s kim stignu, ali se hestegiraju kao #family na FB i Instagramu pred mahalom, što je zapravo i jedino sto se pika? Tradicionalna porodica je ona u kojoj ima galame i psovke i lopovluka, ali uredno ophode vjerske institucije u prvim redovima s bogatim milodarima? Tradicionalna porodica je ona u kojoj se pije do podne, a iza podne se razbijaju tanjuri na suprugama? Ili ona gdje supruge plaču u kuhinjske krpe na sudbine indijskih sapunjičarki, a kasnije na kavama s komšinicama izliju gomile najvećih ružnoća na svakog tko prođe ulicom", naglašava ova književnica između ostalog.

Iznijela je i kritike na račun da je Dan tradicionalne porodice podržao i Sindikat učitelja.

"Učitelji koji bi trebali biti stup društva, obrazovanja, intelektualnosti i najveći zagovaraci suštinskih ideja ljudskog postojanja, u kojemu je sloboda življenja jedna od osnovnih, podržali su dane tradicionalne porodice. To su i sve one tatice što im prijete u školama s pištoljima da bi njihova tradicionalna djeca dobila tradicionalno dobre ocjene? Ili tradicionalne mame što djecu oblače u najskuplje marke da bi se dakako razlikovala od ostale tradicionalne djece po Zarama i Haiemovima, stvarajući već u tako malim godinama podjele, degradacije i komplekse. I dedo im je tradicionalno na prvi dan škole morao imati Adidaske najnovije...", kaže Mlinarević.

Poručuje da je tradicionalna porodica ona porodica koja voli uprkos svemu i ona koja neće napustiti bez obzir ana nečije odluke i izbore.

"Tradicionalna porodica je ona u kojoj onog svog izvjesiš na sebe kao zastavu i nosiš ga ponosan, pred selendrom što mu hiljadu i jednu manu zakače, pljucajući mu korake. Tradicionalna porodica stoji uz svoju djecu, u svemu. Bili oni pederi, kurve, narkomani ili ne do Bog, Srbi", istakla je Mlinarević.

Kompletan status pročitajte na njenoj Facebook stranici.



(Lejla Trle) 

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.