29.10.2019. 21:59
0
Preminuo producent poznat po filmovima "Kum" i "Kineska četvrt"
Robert Evans, veliki holivudski producent sedamdesetih godina, producent legendarnih filmova "Kum", "Kineska četvrt" i "Ljubavna priča",preminuo je u 89. godini.

Evans je postao poznat pošto je spasio studio Paramount produkcijom niza uspješnih filmova. Producent je imao 36 godina kada je preuzeo vođstvo Paramounta 1966. godine.

Paramount je producirao velike filmove kao što su "Rozmarina beba" Romana Polanskog i "Kum" Frensisa Forda Kopole. Evans je bio nominovan za prestižnog Oskara 1974. godine kao producent ostvarenja "Kineska četvrt" Romana Polanskog.

Evans je karijeru započeo kao glumac, a igrao je ulogu jahača bikova u filmu iz 1957. godine "The Sun Also Rises". Među ostalim velikim filmskim ostvarenjima na kojima je radio ističu se i "Urban Cowboy" i zloglasni flop "Popeye" iz 1980. godine.

"Producent je najvažniji čovjek koji radi na filmu. On na filmu radi četiri ili pet godina, a na kraju dobije najmanje zasluga", rekao je on jednom prilikom o svom životnom pozivu, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.