11.3.2020. 21:49
0
Princeza Diana je ponekad nosila dva sata na ruci, a razlog je dirljiv
Princeza Diana oduvijek je imala savršen osjećaj za modu. Bila je poznata po toplini i ljubavi koju je dijelila s ljudima. Ona je odbila u javnosti nositi rukavice da bi bila bliža građanima i da bi im pokazala naklonost.

Jednom prilikom, fotografi su je uslikali s dva sata na ruci i to nije bila slučajnost. Diana je na čudne načine iskazivala svoje osjećaje prema ljudima koje je voljela, pa je i ova gesta bila namijenjena nekom posebnom, prenosi Brightside. 

Prva slika na kojoj je primijećen čudni detalj uslikana je 1981. godine, odmah nakon što se Diana zaručila za princa Charlesa. Fotograf je uhvatio trenutak u kojem ona bodri svog zaručnika, koji je u tom trenutku igrao polo. Sve je izgledalo prilično obično, osim jednog malog i ekstravagantnog detalja: Diana je imala dva sata na ruci. 
Ispostavilo se da je zlatni sat s tankom narukvicom pripadao Diani, a da je drugi, tamniji pripadao Charlesu. Diana je jednom prilikom izjavila da nosi njegov sat kako bi mu odala počast i da bi mu donijela sreću.

U Srednjem vijeku postojala je tradicija u kojoj su djevojke prije borbe vezale svoje maramice za pozadinu vitezovog oklopa. Maramica je predstavljala hamajliju, to je bio način da žene pruže podršku osobi koja ulazi u takmičenje.

Iako Dianin i Charlesov brak nije potrajao, ova slatka gesta pokazuje da su, možda barem na početku, definitivno bili u vezi punoj ljubavi i nježnosti.

To nije bio jedini put kada je Diana pokazala svoju ljubav sentimentalnom gestom. Diana je odbila na dan vjenčanja nositi tijaru koju joj je kraljica pozajmila. Umjesto toga, izabrala je nositi tijaru koju su dugi niz godina na svojim vjenčanjima nosile žene iz njene porodice. Ovom gestom, Diana je odala počast porodičnoj tradiciji. 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.