16.4.2020. 14:12
0
Hrvatski pjevač umro od korone: Kao da mu je staklo sjeklo pluća
Hrvatski pjevač Željko Lapec tri i po sedmice borio se sa koronavirusom. Bitku je, nažalost, izgubio a njegova supruga za medije u Hrvatskoj je govorila o tome kako su se svi u porodici zarazili i kroz kakve je nevolje prošao njen suprug.

Vratili smo se iz Austrije i Željko je dobio visoku temperaturu. Inače je imao astmu, a tad mu se pogoršalo disanje. Hitna ga je odvezla u bolnicu – rekla je Zvjezdana Lapec, prenosi “Avaz“.

Željko je odmah stavljen na respirator. Dobio je sepsu, pa bolničku infekciju. Otkazali su mu, kaže, i bubrezi, te je stavljen na dijalizu. Ni u jednom trenutku nije mogla da ga obiđe i sve informacije dobijala je od ljekara i medicinskih sestara.

Pre mjesec posjetili su, kaže, sina Dominika koji je kao konobar radio u Austriji. Simptomi su počeli da se javljaju kad su se vratili kući. Koronom je bila zaražena skoro cijela porodica.

– Mama, svastika, kćerka, ja… Svi smo bili pozitivni. Sedam dana bila sam u bolnici i svi smo se izvukli, svi smo sad negativni. Sin je još u samoizolaciji. Jedino moj Željko nije uspio – priča neutješna Zvjezdana.

Amir Kazić Leo kaže da je Željko jedva pričao zadnji put kad su se čuli.

– Govorio mi je da ima koronu, da osjeća kao da ga sječe staklo u plućima. Mislio sam da se šali sa mnom. Drugi dan mi se nije javio. Tad je već Hitna došla po njega – rekao je Leo.

(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.