25.6.2020. 13:01
2
Kako je "pala" bh. pjevačica Romana: Krala novac sa bankomata, provest će dva mjeseca u zatvoru
Vijest da je pjevačica Romana Panić (45) uhapšena u Australiji šokirala je javnost. Pjevačica je "pala" zbog krađe na bankomatima, zbog čega će provesti dva mjeseca iza rešetaka (dobila i 10 mjeseci uslovne kazne), prenosi danas Dnevni Avaz pisanje stranih medija.

Panić i njen prijatelj Filip Mrkajić (40), agent za prodaju nekretnina, sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brisbaneu, prenosi autralijski portal "9News". Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba. 

Kako je rekao Paul Smith, sudija Okružnog suda u Brisbaneu, cijeli postupak je bio sofisticiran i omogućio im je da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate, a zatim da kopiraju njihove podatke i bankovne kartice.

Romana i Filip, koji su u Australiji boravili kao turisti, imali su novčanih problema prije nego što su smislili plan kako da "napune svoje novčanike", izjavio je Smith.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hillu, gdje su njih dvoje odsjeli, pronašla obilježene novčanice u vrijednosti od 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Mrkajić prvo izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i maskiran hirurškom maskom postavio uređaje.

On je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, a Romana za 16. Osim što će morati da vrate novac, odslužit će i zatvorske kazne, Filip Mrkajić 14 mjeseci, a Romana 12.

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.