22.9.2020. 17:33
0
Vlatka Pokos o HRT-u: Trbušasti i ostarjeli muškarci se nastavljaju šepuriti po ekranima
Nakon što je javnost doznala da Ljiljana Saucha više neće voditi Vijesti iz kulture na HRT-u reakcija ne nedostaje. Samo 14 mjeseci prije odlaska u mirovinu Saucha je ostala bez angažmana, a javnu podršku joj je pružilaVlatka Pokos, koja u svojoj objavi na Instagramu nije štedjela HRT.
Već sam se ranije željela osvrnuti na temu otvorene i bezočne diskriminacije žena na HRT-u, gdje se žene miče s ekrana jer su eto, stare. Njihovo iskustvo pismenost i uopće znanje, nemaju apsolutno nikakve vrijednosti u zemlji koja se pretendira nazivati europskom! Istovremeno, prosijedi, trbušasti i ostarjeli muskarci se nastavljaju šepuriti po ekranima, dakako u društvu puno mlađih kolegica??!! To zorno pokazuje da se u Hrvatskoj žene doživljava iskljucivo kroz seksualnost, mladost i ljepotu, nitko ne mari za druge, puno važnije vrijednosti; osobito kad je u pitanju ozbiljno novinarstvo. 

Sramotno za nacionalnu televiziju kojoj je jedna od bitnih uloga, edukacija širokog gledateljstva. Gospođi Sauchi bih najozbiljnije predložila, ozbiljnu tužbu, koju će sigurno dobiti na sudu! I ne samo njoj, već svim pametnim i profesionalnim ženama koje su uklonjene s ekrana jer su ušle u nešto ozbiljniju životnu dob! Poručujem onima koji donose ovakve odluke da razmisle o gledateljima, koji su kad je u pitanju televizija, mahom stariji, emotivno i generacjjski vezani za svoje omiljene novinarke. Ovo nije pamflet protiv mladih lica, jer njih kroz koju godinu čeka ista sudbina - napisala je Vlatka.

Također je dodala: 

- Na Zapadu su televizije pune zena u srednjim i vrlo ozbiljnim godinama, čak i 70-ima! Tretirani su s puno poštovanja i ljubavi i mlađe generacije od njih uće! Ali, ne u Hrvatskoj! Hrvatska ostaje zatucana, seksistička i primitivna. Među kanadskim Hrvatima je slična situacija: neki ljudi su smatrali da bih ja trebala voditi lokalni program na hrvatskom jer je prilično sramotno kako to izgleda i zvuči! Gospodin, koji je vlasnik licence i proizvodi program, a inace ima 85 godina, rekao je da sam ja stara i da želi djevojke u dvadesetima! To što ne govore hrvatski jezik i ne znaju se ponašati pred kamerama, nije toliko bitno. Inače, nisam bila pretjerano zainteresirana, jer su honorari vise nego bijedni i jadni. Televizijski posao među Hrvatima ne kotira visoko bez obzira gdje žive - zaključila je nekadašnja voditeljica.


(Admir Oručević)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.