7.5.2021. 10:42
1
"Donni Ares su doktori u dan pogodili kada će umrijeti"
Bosansko-hercegovačka pjevačica Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares, karijeru je počela devedesetih godina prošlog vijeka. Snimila je mnogo hitova, a najveću slavu doživjela je sa pjesmom “To mi nije trebalo”.

Donna je bila poznata po specifičnom glasu, najljepšim balada i po tome da je bila kantautor – sama je sebi napisala mnoge pjesme.

Uspješnu karijeru i život uopšte poremetilo joj je saznanje 2014. godine da boluje od kancera. Ipak, pjevačica nije gubila vedar duh i kao lavica se borila sa opakom bolešću. Bila je poznata po tome da je širila pozitivne misli i bodrila druge koji se bore od ove bolesti.

Nažalost, Donna je izgubila bitku sa kancerom 2017. godine. Nekoliko mjeseci prije smrti napisala je na svom Facebook-u profilu da ostavlja dugogodišnjeg partnera, kompozitora Džavida Ljubovcija.

"Gotovo je i nije mi žao! Gdje nema povjerenja tu nema ničega!!! Nikada! Zbogom, hej hej…", napisala je Donna uz sliku na kojoj je precrtan Džavid.

"Kada čovjek dođe u fazu gdje je svestan da odlazi, ne treba mu zamjerati na tome što kaže. Tako nisam ni ja. Mi koji nismo prošli kroz to ne možemo o tome ni govoriti. Ona i ja smo prošli kroz razne faze i znamo u našim srcima da nikada ništa loše nismo mislili o našem braku. Ne zamjeram joj, znam da u dubini duše nije mislila ništa loše", rekao je Džavid.

Donna je dva posljednja mjeseca provela u porodičnom domu u Bihaću. Posljednja želja joj je bila da posljednje dane provede tamo odakle je potekla.

"Još u aprilu ljekari u Danskoj rekli su koliko će živjeti. Bukvalno su u dan pogodili koliko je preostalo života. Njena jedina želja nakon tog saznanja bila je da te posljednje dane provede sa familijom i kod kuće. Nije bilo više načina za lječenja ili bilo šta, pa je tako preminula u kući. Samo joj se smanjila težina, pa su joj ljekari davali određene lijekove. Nije imala bolove, pa se možda na taj način nije mučila", kazao je kompozitor piše Espreso.

(Ajdin Balićevac)

 
Donna Ares
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.