7.9.2021. 11:04
0
Zvijezda Wire -a, glumac Michael K Williams pronađen mrtav u stanu
Američki glumac Michael K Williams, najpoznatiji po glumi u HBO -ovoj dramskoj seriji The Wire, pronađen je mrtav u svom stanu u New Yorku. Imao je 54 godine.

Američki mediji citiraju izvore za provođenje zakona koji kažu da je umro od sumnje na predoziranje drogom. Ovo nije zvanično potvrđeno. Williams - koji je bio nominiran za tri nagrade Emmy - godinama je otvoreno razgovarao o svojoj borbi s drogom. U filmu The Wire glumio je Omara Littlea, geja, uličnog pljačkaša narko -grupa.

Bio je poznat i po tome što je igrao Alberta "Chalkyja" Whitea, moćnog gangstera, u TV seriji Boardwalk Empire iz perioda zabrane. Glasnogovornik Policijske uprave New York John Grimpel rekao je da je policija otišla u Williamsov stan u Brooklynu nakon što je u ponedjeljak (18:00 GMT) primila hitni poziv u 14:00 po lokalnom vremenu, piše BBC News.


Kolege glumci i filmaši odali su počast društvenim mrežama.

 




"Dubina moje ljubavi prema ovom bratu može se mjeriti samo s dubinom moje boli saznajući za njegov gubitak", napisala je Wendell Pierce, kolegica grupe The Wire.  "Izuzetno talentovan čovjek sa sposobnošću da da glas ljudskom stanju oslikavajući živote onih čija je ljudskost rijetko uzdignuta dok ne otkrije njihovu istinu", dodao je Pierce.

"Da je na nekoj sceni, on je bio najbolja stvar u tom periodu.", Napisao je glumac Edward Norton, koji je sa Williamsom radio na filmu "Motherless Brooklyn" 2019.



(Amer Mujezinovič)
 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.