27.9.2021. 10:33
0
Zvijezda NBA lige neće da primi vakcinu zbog teorije zavjere: Sve je to dio Đavoljeg plana, vakcine su čipovi
Košarkaš Brooklyn Netsa Kyrie Irving jedan je od 50 igrača iz NBA lige koji nisu vakcinisani protiv korona virusa, ali njegov razlog je pomalo “čudan”. Naime, on ne želi da se vakciniše jer kako tvrdi novinar Rolling Stone magazina, Irving smatra da je to sve dio “đavoljeg plana”.

Ovim potezom, Kyrie može stvoriti probleme svojoj ekipi pošto su San Francisco (Golden State) i New York (Brooklyn Nets i New York Knicksi) jedina dva grada koja imaju striktna pravila oko okupljanja, odnosno, neće moći nijedan nevakcinisan pojedinac da se nađe na ovim mečevima.

Andrew Wiggins je problem Golden Statea, što znači da neće igrati nijednu domaću utakmicu kod kuće, a po svemu sudeći, “glavobolje” imaju i u Brooklynu zbog Irvinga, koji je ujedno i jedna od najvećih zvijezda ove ekipe.

Novinar “Rolling Stone” magazina, Matt Sullivan, kao razlog za Irvingovo nevakcinisanje upravo vidi u njegovim stavovima i razmišljanjima, jer kako on tvrdi, zvijezda Brooklyna je počela da razmišlja kako je sve laž i pokušaj ugnjetavanja tamnoputih košarkaša.

“Irving, potpredsjednik igračke zajednice u NBA ligi, počeo je da prati i lajkuje Instagram postove o teoriji zavjere prema kojoj postoji ‘tajno društvo’ koje kroz vakcine ubacuje čipove u tamnopute ljude koji ih sve povezuju na veliki kompjuter, kako bi izvršili ‘Đavolji plan'”, rekao je Matt Sullivan.

Kyrie Irving je već nekoliko puta zbog svojih izjava i vjerovanja bio u žiži javnosti, pogotovo kada je otvoreno govorio o svom razmišljanju da je Zemlja zapravo ravna ploča.

(Ajdin Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.