15.1.2022. 16:10
0
Baldwin konačno predao mobitel, traže se dokazi u slučaju fatalne pucnjave
Glumac Alec Baldwin predao je svoj mobilni telefon uredu šerifa u New Yorku koji će biti pregledan zbog mogućih dokaza u krivičnoj istrazi o fatalnoj pucnjavi tokom snimanja filma "Rust".

Glavna zvijezda i producent niskobudžetnog westerna, Baldwin je 21. oktobra tokom snimanja filmske scene fatalno ustrijelio snimateljicu Halynu Hutchins.

Glumac do sada nije želio samovoljno predati svoj iPhone, no to je ipak učinio u petak predavši ga šerifovim pomoćnicima u New Yorku, gdje inače živi.

Policija Novog Meksika zatražila je pomoć od njujorških vlasti da dobije mobitel Aleca Baldwina u sklopu istrage pucnjave u filmu “Rust”, više od tri sedmice nakon što su detektivi tražili da pretraže telefon, potvrdili su Baldwinov odvjetnik i glasnogovornik Ureda šerifa Okruga Santa Fe Juan Rios.

Sudac za prekršaje u Santa Feu David Segura je 16. decembra odobrio nalog za pretres koji je lokalnoj policiji trebao omogućiti da pretraži Baldwinov iPhone u potrazi za dokazima važnim za istragu smrtonosnog ubojstva snimateljice Halyne Hutchins 21. listopada, no glumac je odugovlačio sve do sada.

Nakon tragedije na setu Baldwin se vratio u svoj dom u Hamptonsu, New Yorku, a vlasti Novog Meksika su bile bespomoćne u nastojanju da dođu do njegovog telefona.

Baldwinov advokat je u saopćenju rekao da je glumac “danas dobrovoljno predao telefon vlastima kako bi završili istragu”.

(Ajdin Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.