1.6.2022. 13:45
0
Kevin Spacey dobrovoljno stiže u Britaniju: Uvjeren sam da mogu dokazati svoju nevinost
Nakon što je Velika Britanija zatražila izručenje holivudskog glumca Kevina Spaceyja (62) zbog četiri optužnice za seksualno zlostavljanje, glumac je putem glasnogovornika, za emisiju ‘Good Morning America’ izjavio da će se ‘dobrovoljno pojaviti čim to bude moguće kako bi se suočio s optužbama’.

Kako kaže, ‘uvjeren je da može dokazati svoju nevinost’ i cijeni to što je državna tužiteljica Rosemary Ainslie podsjetila javnost kako ima pravo na pošteno suđenje.

– I premda sam razočaran njihovom odlukom o nastavku procesa, dobrovoljno ću se pojaviti u Ujedinjenom Kraljevstvu čim to bude moguće i braniti se od ovih optužbi. Uvjeren sam da ću uspjeti dokazati svoju nevinost – rekao je Spacey.

Prošle je sedmice britansko državno odvjetništvo objavilo da je odobrilo podizanje optužnice protiv Spaceya, koja ga tereti po četiri tačke za seksualni napad na trojicu muškaraca i za navođenje jedne osobe na spolnu aktivnost bez pristanka.

Policija je izvijestila da su se navodni napadi dogodili između marta 2005. i aprila 2013. – četiri u glavnome gradu i jedan u Gloucestershireu. Oni se odnose na jednog muškarca koji je sada u četrdesetima i dvojicu muškaraca koji su sada u tridesetim godinama života.

Glasnogovornik britanskoga Državnog odvjetništva je kazao da će Spacey biti optužen bude li uhapšen u Engleskoj ili Walesu.

Informacije o optužbama uslijedile su nakon proučenih dokaza koje je policija prikupila u sklopu prethodne istrage o optužbama za seksualno zlostavljanje protiv glumca, koja je započela 2017. godine.

– Jako cijenim saopštenje tužilaštva u kojoj pažljivo podsjećaju medije i javnost da imam pravo na pošteno suđenje i da sam nevin dok se ne dokaže suprotno – prenosi ‘Good Morning America’ glumčevu izjavu.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.