2.6.2022. 13:46
0
Ako od ljubavi do mržnje ima tako malo - Detalji odnosa između Deppa i Heard: Gađala ga flašom votke. Amber tvrdila da ju je zlostavljao dok je bio pod dejstvom droge i alkohola
Sud u Virginiji odlučio je u srijedu da je glumica Amber Heard oklevetala svog bivšeg supruga Johnnyja Deppa zbog čega mu je dužna na ime odštete platiti 15 miliona dolara, dok on njoj treba platiti dva miliona jer je sud uvažio i neke elemente njene protutužbe.

Ono što se sada mnogi pitaju je kako će Heard platiti Deppu, s obzirom na to da se na sudu požalila kako nije mogla donirati 7 miliona dolara u humanitarne svrhe nakon njihova razvoda 2017. jer ju je bivši suprug tužio za 50 miliona dolara.

"Još namjeravam ispuniti ono što sam obećala", kazala je Amber o novcu koji je obećala donirati udruženju American Civil Liberties Union. "Voljela bih da me prestane tužiti pa ću moći", rekla je na sudu.

Daily Mail piše kako postoji šansa da izbjegne plaćanje odštete ako podnese i dobije žalbu protiv presude, a to bi značilo i nastavak sudske drame bivših supružnika.

U slučaju da ne bude u stanju ispuniti obavezu plaćanja, sud može zaplijeniti dio njene zarade, ako se utvrdi da Heard ima dovoljnu mogućnost zarade.

Zasad jedini poznati angažman glumice je u filmu "Aquaman i izgubljeno kraljevstvo" koji bi trebao izaći 2023. no Deppovi fanovi masovno potpisuju peticiju da se Amber izbaci iz filma, pa je i to moguće.

"Slomljena sam činjenicom da brdo dokaza nije bilo dovoljno da se suoči s daleko većom moći, utjecajem i nadmoćnošću mog bivšeg muža", rekla je Amber odmah nakon što je pročitana presuda.

"Dodatno sam razočarana zbog onoga što ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. To stavlja pod znak pitanja ideju da nasilje prema ženama treba biti ozbiljno shvaćeno", rekla je.

Depp (58), zvijezda "Pirata s Kariba", tužio je Heard za 50 miliona dolara i tvrdio da ga je oklevetala kada se nazvala "javnom osobom koja predstavlja obiteljsko nasilje".

Heard (36) je uložila protutužbu za 100 miliona, rekavši da ju je Depp okaljao kada je njegov advokat njene optužbe nazvao "prevarom".

Depp je demantovao da je udario Heard ili bilo koju drugu ženu i tvrdio da je ona ta koja je bila nasilna u njihovom odnosu.

Sud je presudio i u korist Heard u nekim dijelovima njezine protutužbe protiv Deppa zaključivši da je i on oklevetao bivšu suprugu, te joj je dodijelio odštetu od 2 miliona dolara.

Tokom šestosedmičnog suđenja javnost je mogla pratiti detaljna svjedočenja i dobiti uvid u eksplicitne dokaze o turbulentnom odnosu holivudskog para.

Depp i Heard vjenčali su se u februaru 2015. Razvod je okončan oko dvije godine kasnije.

U središtu pravnog procesa bio je tekst iz decenra 2018. koji je napisala Heard za Washington Post u kojem je govorila o obiteljskom nasilju.

U članku se nije navodilo ime Johnnyja Deppa ali njegovi su advokati rekli da je bilo jasno da se Heard referirala na njega.

Tokom šest sedmica svjedočenja, advokati su kazali da je ona govorila istinu i da joj pravo daje prvi amandman američkog Ustava koji se tiče slobode govora.

Porota je mogla čuti snimke njihovih svađa i pogledati fotografije Deppovog okrvavljenog prsta. Do toga je došlo, kazao je glumac, kada je Heard na njega bacila bocu votke 2015.

Ona je to demantovala i rekla da se samo branila od njegovog seksualnog napada.

Nekada jedna od najvećih holivudskih zvijezda, Depp je rekao da su ga tužbe bivše supruge koštale "svega". Novi "Pirati" su na čekanju, a Depp je zamijenjen u franšizi "Fantastične zvijeri".

Depp je prije manje od dvije godine izgubio spor protiv Suna, britanskog tabloida koji je za njega rekao da "mlati suprugu". Sudac londonskog Visokog suda presudio je da je on u više navrata napao Heard.

Depp je istaknuo da ga je presuda vratila u život.

"Nakon šest godina, sud me vratio u život. Doista sam dirnut", rekao je u objavi na Instagramu.

Početak veze

Johnny i Amber upoznali su se 2011. godine na snimanju filma "Dnevnici ruma". Kako oboje tvrde, između njih je odmah nastala nevjerovatna privlačnost i hemija koju su na početku zanemarivali, jer je glumac tada bio u braku. 

U februaru 2015. godine, njih dvoje su se tajno vjenčali u Los Angelesu, a zvanična ceremonija, na koju je par pozvao samo svoje najbliže prijatelje, održana je na Johnnyjevom privatnom ostrvu.

Razvod poslije godinu dana

U augustu 2016. Heard je podnijela zahtjev za razvod od glumca i zatražila zabranu prilaska. Navela je da ju je Depp fizički zlostavljao tokom braka i to najčešće dok je bio pod dejstvom opojnih droga i alkohola.

Amber je tvrdila da se u vrijeme podnošenja zahtjeva za razvod dogodio incident, odnosno da ju je Depp gađao mobilnim telefonom, što je glumici, kako kaže, nanijelo fizičke povrede. Međutim, portparol policije tada je rekao da u kući nisu utvrdili nikakve tragove zlostavljanja.

"Naša veza je bila jako strastvena i ponekad nestabilna, ali uvijek vezana ljubavlju. Nijedna strana nije iznijela lažne optužbe za finansijsku dobit. Nikad nije bilo namjere fizičkog ili emocionalnog povređivanja", izjavili su tada Depp i Heard u zajedničkoj objavi.

Heard je od razvoda dobila sedam miliona dolara, koje je, kako je rekla, donirala u dobrotvorne svrhe, što se u toku suđenja ispostavilo kao laž.

(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.