6.8.2022. 16:05
0
Čuveni Boba iz "Žikine dinastije" uživa na moru: Ovako danas izgleda
Vladimir Petrović povukao se iz svijeta glume. Svi ga pamte kao Bobu iz popularnih filmova “Lude godine”, “Kakav deda takav unuk”, “Idi mi dođi mi”, iz davnih osamdesetih.

Vladimir svake godine odmara na Hvaru, a trenutno tamo uživa u društvu supruge Jasminke Petrović. U Hrvatskoj se prikazuje film “Leto kad sam naučila da letim”, koji je nastao po njenom romanu.

–Provodim često ljeta na Hvaru, gdje sam upoznala mnogu djecu i shvatila da ih zanima puno neobičnih tema, uglavnom o odrastanju. Ipak, ovo nije autobiografski roman – otkrila je nagrađivana spisateljica za djecu i tinejdžere. Jasminka je supruga Vladimira Petrovića, čuvenog Bobe iz serijala “Žikina dinastija”.



Film “Leto kad sam naučila da letim” nagrađen je nedavno na Pulskom festivalu. Knjiga je doživjela osam izdanja, kad je prvi put objavljena, bila je uvrštena u 100 najboljih knjiga za djecu na svijetu. Vladimir i Jasminka imaju dvoje djece, prenosi Kurir.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.